Offerten en Calculatie

Offerten opmaken en calculatie is vaak een moeilijk onderwerp. Indien je even niet gefocust bent maakt u gemakkelijk fouten. ROBAWS erkent dit probleem en heeft de offertemodule ontworpen om dit te vermijden. Offerten opmaken en calculatie wordt een plezier voor iedereen die graag tijd bespaart en efficiënt wenst te werken.

Offerte opmaken

 

Om de offertetekst op te maken maakt u gebruik van standaardteksten die u heeft toegevoegd aan instellingen. Zonder dat u er zelf nog moet aan denken worden zelf voorwaarden meegestuurd met uw offerte.

Nu de tekstruimte van de offerte is ingevuld, en dit in slechts enkele klikken, is het belangrijk om ook de juiste artikels toe te voegen. En dit doet u opnieuw heel eenvoudig. Je kan hierbij artikels selecteren vanuit je eigen databank in ROBAWS. Op die manier wordt bijhorende informatie zoals prijzen en type automatisch ingevuld op de offerte. Wenst u dit liever handmatig in te vullen dan kan dit ook.

Daarnaast biedt de offertemodule in ROBAWS tal van andere mogelijkheden die het heel aangenaam maken om offertes op te maken. Zo kan u onder andere meetstaten importeren die u gebruikt voor de opmaak van de offertes, kan u elk moment de prijzen van uw artikelen updaten, kan u vanuit offertes verschillende fases opstellen en die vervolgens factureren. In de salesfunnel kan u de succesratio van uw offertes terugvinden.

Calculatie


U kan in ROBAWS ook calculeren, en dit kan snel van eenvoudig tot gedetailleerd. Hier kan u marges toekennen aan de 4 letters van MOMA (Materiaal, onderaannemer, materieel en arbeid).
Bij de calculatie kan u onder andere:

  • marges per (samengestelde) artikels toevoegen.
  • Marges over alle artikels heen toevoegen
  • werken met formules 
  • Indirecte kosten berekenen

De mogelijkheden in onze calculatie tool zijn zodanig groot dat elke gebruiker de calculatie op zijn manier kan volbrengen. En dit telkens met voldoende overzicht zodat u precies weet welke acties werden toegepast.

De nacalculatie doet u vanuit onze projecten-module.