Kennisbank

Filter op type

3 redenen waarom dit alternatief voor jouw Excel je organisatie kan helpen effectiever te werken

Excel, wie kent het programma niet? Als startende onderneming kan Excel een handig programma zijn voor het maken van simpele berekeningen of om de administratie in bij te houden. Maar wanneer je onderneming begint te groeien, groeien het aantal documenten en personeelsdata mee. Alles handmatig invoeren in Excel is dan niet echt iets waar je op zit te wachten. In deze blog lees je waarom het tijd is voor een upgrade.


Afschaffing 6% btw-tarief: wat betekent dit voor jou?

Als aannemer ben je onderworpen aan een attesteringsplicht bij renovatiewerken aan een verlaagd btw-tarief van 6%. Deze wordt in juli 2022 afgeschaft. Wat moet je weten?


op 20/02/2022

Minder gedoe met administratie, meer tijd voor het echte werk!

Als ondernemer is tijd misschien wel het allerbelangrijkste goed. Je wilt je zaak runnen, geen papierwinkel. Dus hoe minder gedoe met administratie, des te meer tijd voor het echte werk. Een digitaal facturatieprogramma zoals Robaws maakt je bouwadministratie gemakkelijker, maar vooral sneller: offertes in een handomdraai, gestroomlijnde facturatie, heldere (na)calculatie en dé meest overzichtelijke planning voor projectwerk. Zo hou jij meer tijd over voor je werven, je klanten en jezelf! Klinkt interessant? We vatten het voor je samen!


4 redenen waarom je als ondernemer met een digitaal facturatieprogramma moet werken.

Anno 2022 zijn ondernemers van alle digitale gemakken voorzien. Je kunt eenvoudig netwerken op LinkedIn, je diensten online verkopen via het internet én eenvoudig afspraken in je agenda schieten met een paar simpele klikken op je telefoon. Ondanks al deze handigheden die het leven een stuk aangenamer en eenvoudiger maken zien we dat veel ondernemers alsnog op de oude manier factureren. Zonde! In dit artikel leggen we je uit waarom je als ondernemer met een digitaal facturatieprogramma moet werken.


De noodzaak om te digitaliseren is groter dan ooit.

De noodzaak om te digitaliseren is groter dan ooit. Dit wordt vast en zeker gevoeld door grote maar ook kleinere bedrijven. Alleen de weg naar het digitaliseren dankzij een bouwsoftware, lijkt soms moeilijk. Hoe maak je de overstap?


Hoe kom je van je papieren facturen af? Digitaliseer jouw aankoop- en verkoopfacturen in 4 simpele stappen.

Digitale documenten zijn duurzamer, toegankelijker en flexibeler dan papieren documenten. Dus of je nu een document wilt laten nakijken, goedkeuren of handtekenen, een digitale workflow maakt dit eenvoudig mogelijk.


Nieuw! Robaws bouwsoftware in je broekzak

Robaws bouwsoftware lanceert de Robaws app! Vanaf nu beheer jij je klanten, projecten, offertes, allemaal vanuit je broekzak. Raadpleeg ter plaatse belangrijke informatie zoals telefoonnummers en bestanden.


Robaws op BOUWTV!

Ontdek wat Smet Aannemingen en JNS betonboringen over Robaws vertellen in deze reportage van BOUW.TV


Het belang van tijdig factureren

Als bouwprofessional ben je verplicht om je klant tijdig een factuur te bezorgen. Dit klinkt natuurlijk logisch, en op zich eigenlijk zelfs best leuk, want na je factuur wordt je immers betaald. Helaas krijgen we in de bouwsector allemaal wel eens te maken met discussies of laattijdige betalingen. We moeten je niet vertellen hoe vervelend dit kan zijn…


Reis gepland? Vertrek vol gemoedsrust dankzij deze 3 administratietools voor de bouw!

Genieten van een verdiende vakantie maar toch steeds met jouw gedachten bij de boekhouding? Genoeg! Dankzij deze tools kan je jouw focus houden waar het nodig is, namelijk zon, zee en strand.


5 tips om je administratie na het bouwverlof snel up-to-date te brengen.

Binnenkort mogen we allemaal terug in verlof, dat moment op het jaar waarop je alle remmen loslaat en je volop geniet. De eerste dag na het bouwverlof merk je al snel dat alles op je af komt gevuurd. Blijf kalm en pak die grote administratieve stapel op een goede manier aan. In dit artikel geven we jou graag 5 tips om je administratie na het bouwverlof sneller up-to-date te brengen.


Ontdekking van de maand

Robaws is de meest gebruiksvriendelijke en efficiënte administratie software voor bouwondernemingen. Dit danken we aan ons geweldig team van developers dat elke dag weer (en soms zelfs ’s nachts) alles uit de kast haalt om van Robaws een uniek platform te maken. Graag delen we dan ook even hun kennis met de rest van de wereld. Ontdek het hier!


Klant aan het woord! Maak kennis met Dieter Simoens van MonaVisa

Lees hier de ervaring van Dieter Simoens met Robaws bouwsoftware


Hoe kan ik efficiënter omgaan met mijn papieren werkbonnen?

Laten we met de deur in huis vallen. Papieren werkbonnen zijn verleden tijd. Onprofessioneel, slordig, makkelijk te verliezen en tijdrovend. Hoe kan je deze papieren werkbonnen efficiënt vervangen? Lees hier verder.


OCR: Waarom een must have in jouw bouwsoftware?

OCR staat voor Optical Character Recognition of in het Nederlands voor optische tekenherkenning. Maar wat betekent dat nu juist en waarom heb je dit nodig?


Samenwerken met werknemers van je onderaannemer? Opgepast!

Wanneer je als bouwbedrijf bepaalde werken op een werf moet uitvoeren, ben je soms genoodzaakt om beroep te doen op onderaannemers. Dit biedt vaak verschillende voordelen maar je dient natuurlijk wel bepaalde regels en procedures te volgen. In dit artikel focussen we op één onderdeeltje, dat regelmatig al eens problemen met zich meebrengt.


Plan jouw ploegen snel en efficiënt in dankzij de planningtool en Wappy

Stel je voor: het briefen van uw collega's voor de werkdag start is niet meer nodig. Al de gewenste informatie en takenlijst wordt doorgestuurd via een app.


op 04/10/2021

Wat is klantenbeheer? Ontdek hier de 5 voordelen van een CRM systeem

Duurzame relaties opbouwen met (potentiële) klanten is heel belangrijk om zo jouw lijstje met trouwe klanten uit te breiden. Klantenbeheer is de ideale manier om jou daarbij te helpen! Lees hier wat het precies inhoud en de 5 voordelen voor jouw onderneming.


6 tips om een CRM systeem succesvol te implementeren

Heb je het soms moeilijk met het vinden van informatie over bepaalde klanten omdat je alles handmatig bijhoudt? Dan wordt het misschien wel tijd om over te stappen naar een CRM systeem. Met deze 6 tips ben je helemaal voorbereid om de overstap te wagen.


Verwerk jouw aankoopfacturen automatisch, gedaan met overtypen!

OCR staat voor Optical Character Recognition. Wanneer aankoopfacturen worden ingelezen in Robaws en behandeld worden via OCR dan kan dit een interessant effect hebben op uw tijdswinst. Ontdek meer hierover in dit artikel.


op 04/10/2021

Onderteken jouw offertes vanaf nu online!

Offerten e-mailen, afdrukken, ondertekenen, terug inscannen, terug e-mailen, digitaal registreren van de bevestiging,.. Een heel omslachtig proces om simpelweg een offerte goed te keuren. Ontdek een veel eenvoudigere manier door dit proces te digitaliseren en te automatiseren!


Een digitale en moderne facturatietool, kan jij nog zonder?

Sleur jij nog op het einde van het kwartaal met mappen vol met facturen naar de boekhouder? Dringend tijd om hier verandering in te brengen!


5 innovatieve software toepassingen voor de bouwsector

Automatisatie door middel van de juiste software kan u - als bouwprofessional - een boost geven. In plaats van extra volk te zoeken om administratieve taken uit te voeren (werfverslagen schrijven, facturen inboeken, loonberekeningen, ...) zal het implementeren van de juiste tools een hefboom zetten op uw winstgevendheid. Zoals met elke investering vraagt ook de analyse en implementatie van een nieuwe software eerst wat tijd en energie, om dan vervolgens - week in week uit - de vruchten te kunnen plukken in de vorm van tijdswinst. In dit artikel lijsten we een aantal moderne softwares voor de bouw op.


Werknemers gemotiveerd houden in coronatijd

De eerste lockdown is al meer dan een jaar geleden maar het thuiswerken wordt nog steeds aanbevolen. Bij Robaws wordt er dus al meer dan een jaar van thuis uit gewerkt. Het is voor iedereen een moeilijke periode en niet zo simpel om positief en gemotiveerd te blijven. Daarom vroegen wij Line Ververken, HR manager bij Robaws, hoe zij alles ervaren heeft van zodra telewerk de nieuwe norm werd. Daarnaast vertelt Line ook hoe zij de werknemers motiveert en ondersteund zodat iedereen zich blijft inzetten om het beste van zichzelf te geven.


Interessante software tools om thuiswerk tijdens Corona te vergemakkelijken

We zijn nu al een tijdje van thuis uit aan het werken om een snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. interessante tools vergemakkelijken dat thuiswerken, in dit artikel geven we graag een overzicht.


De nieuwste updates voortaan zichtbaar op uw login scherm!

Op het login scherm van ROBAWS zal u voortaan op de hoogte gebracht worden van de nieuwste releases & updates!


Digitaliseer jouw bouwbedrijf

Ontdek hier welke bedrijfsprocessen in jouw bedrijf geoptimaliseerd kunnen worden.


Testimonial JNS betonboringen

Ontdek hier wat JNS betonboringen van Robaws vindt


Vraag hier jouw gratis demo aan

Graag een kijkje nemen in de software? Contacteer hier een van onze experten en krijg meteen een beeld wat Robaws voor jou kan betekenen. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×